مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
كلمــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه

 

  الكشري المصري --بالصور

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
telenet
Admin
Admin
telenet


عدد المساهمات : 10533
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
 الكشري المصري --بالصور  Flag
الموقع : kelmah.own0.com

 الكشري المصري --بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: الكشري المصري --بالصور     الكشري المصري --بالصور  Emptyالخميس يوليو 22, 2010 2:35 am


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




المقادير

للصلصة

5 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
3 فص ثوم كبيرة مفرومة
3 ملاعق كبيرة زيت
ملح و فلفل اسود حسب الزوق
1 ملعقة صغيرة مملوءة كمون مطحون
عصير ليمونة متوسطه


للكشري

1 كوب أرز مصري مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة 1/2 ساعة
1/2 كوب عدس بني (بجبه) مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة لا تقل عن 2 ساعتين
1 كوب مكرونة مسلوقة بالماء و الملح
1/2 كوب حمص كبير مسلوق بالماء و الملح
2 بصلة متوسطة مقطعة حسب الرغبة( كبير أو صغير)
6 ملاعق زيت
3 ملاعق شعيرية محمرة في القليل من الزيت
ملح حسب الزوق
1/2 2 كوب ماء


الطريقة
اولا الصلصه


نضع الزيت في القدر علي النار ثم نضع الثوم ثم الطماطم المعصورة و الملح و الفلفل الاسود و الكمون و نقلب و تترك علي النار حتي تتكثف ثم نضع عصير الليمون و نقفل النار و تترك لحين التقديم
و دي شكل الصلصة






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نسلق المكرونة و الحمص و تترك جانبا





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




نضع الزيت في القدر علي النار ثم البصل




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





و نقلب باستمرار حتي يصبح لونه بني
ناخد 1/2 كمية البصل المحمر و نصفيه من الزيت و نفرده في طبق حتي يجف و يصبح مقرمش لتزيين الكشري




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ثم نصفي العدس من ماء النقع و نضعه علي البصل المتبقي و نضع 1/2 2 كوب ماء و الملح و يترك علي النار حتي ينضج ( 10 - 15 دقيقة تقريبا)




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بعد تمام نضج العدس نضع الأرز بعد تصفيته من ماء النقع طبعا و نضع أيضا الشعيرية المحمرة





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




و تقلب و نعدل الملح و تترك ليغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج ( لمدة 10 دقائق تقريبا )
و دي الصورة بعد النضج




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



بكده انتهينا من كل المكونات نبدأ في وضعها في طبق التقديم
نضع الارز بالعدس ثم نضع فوقه المكرونة ثم الحمص ثم يزين بالبصل المحمر




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




و يقدم مع الصلصة














[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]











الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kelmah.own0.com
هند
عضوممتاز
عضوممتاز
هند


عدد المساهمات : 701
تاريخ التسجيل : 08/08/2009
العمر : 32
 الكشري المصري --بالصور  Flag

 الكشري المصري --بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري --بالصور     الكشري المصري --بالصور  Emptyالخميس يوليو 22, 2010 2:00 pm

طبق جميل جدااا انا اصلا بحبه وبعرف اعمله ميرسى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
القائد
عضو ذهبى
عضو ذهبى
القائد


عدد المساهمات : 1429
تاريخ التسجيل : 27/11/2009
 الكشري المصري --بالصور  Flag

 الكشري المصري --بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: كشري    الكشري المصري --بالصور  Emptyالخميس يوليو 22, 2010 5:40 pm

كشري اي بس وانتا حارق البصل كدا ينفع



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


شكرا ياشيف علي للمقادير بس الا يبص للصور مش هايعمل حاجه


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
telenet
Admin
Admin
telenet


عدد المساهمات : 10533
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
 الكشري المصري --بالصور  Flag
الموقع : kelmah.own0.com

 الكشري المصري --بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري --بالصور     الكشري المصري --بالصور  Emptyالخميس يوليو 22, 2010 11:52 pm

شكرا ليكم على الرد وانت ياقائد شكلك بتاكلش كشرى

ومش احنا اللى هنعدل على ام منعم

بجد نورتونى ويارب تكونوا شبعتم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kelmah.own0.com
nogom_net
عضو ماسى
عضو ماسى
nogom_net


عدد المساهمات : 5552
تاريخ التسجيل : 30/06/2009
 الكشري المصري --بالصور  Flag

 الكشري المصري --بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري --بالصور     الكشري المصري --بالصور  Emptyالإثنين أغسطس 01, 2011 4:00 pm









شكرا ليك ياباشا


موضوع جميل


تسلم الايادى










الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري المصري --بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» أبو حفيظة : الكشري المصري كسب البيتزا الإيطالي
» قرعة الدوري المصري لموسم 2011-2012 , جدول الاسبوع الاول من الدوري المصري 2011-2012 , موعد افتتاح الدوري المصري 2011-2012
» كل شيئ عن ( المتحف المصري )
» المصري الاصيل هو اللي...!
» اله للغش الحصري للتعليم المصري

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتدى حواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: