thefox عضو نشيط
عدد المساهمات : 212 تاريخ التسجيل : 10/10/2010 العمر : 34 الموقع : https://kelmah.own0.com
| موضوع: طريقة عمل الكبسة السعودي الثلاثاء فبراير 21, 2012 9:37 pm | |
|
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الكمية تكفي: 7 أشخاص وقت التحضير: 10 دقائق وقت الطهي: 45 دقيقة المقادير: 1 كيلو أرز طويل الحبة 5 كوب شوربة ملح وفلفل أسود 1 م ص قرفة مطحونة (وممكن إضافة عودين قرفة خشب مع المطحون) 1 م ص قرنفل مطحون 3 م ص حبهان 1 بصلة مفرومة 2 م ك صلصة طماطم 1/2 كوب زيت ذرة التحضير:1- يتم عمل الصلصة بوضع البصلة في الزيت على النار حتى يصبح لونها ورديا ثم تضاف الصلصة وتقلب على نار هادئة حتى تتسبك ( ينفصل الزيت عن الصلصة). 2- يغسل الأرز جيدا. الطبخ: 1- تضاف الشوربة الساخنة إلى الصلصة وتوضع كل التوابل ثم يضاف الأرز بعد غليانها. 2- بعد أن يغلي الأرز تهدأ النار ويقلب من حين لأخر حتى ينضج ويقدم ساخنا مع اللحم. | |
|
amool
عدد المساهمات : 68 تاريخ التسجيل : 11/12/2011
| موضوع: رد: طريقة عمل الكبسة السعودي الثلاثاء فبراير 21, 2012 11:49 pm | |
| سهله وجميله جدا واكيد هنعملها
| |
|
thefox عضو نشيط
عدد المساهمات : 212 تاريخ التسجيل : 10/10/2010 العمر : 34 الموقع : https://kelmah.own0.com
| موضوع: رد: طريقة عمل الكبسة السعودي الأربعاء فبراير 22, 2012 12:07 am | |
|
هو اكيد دى الطريقه السهله لانى مينفعش اقول عالصعبه لان محدش هيعرف يعملها
ولا المواد ولا البهارات موجودة هنا فدى الاسهل ليكم بس لو حد محتاج الطريقه التانيه اوك
معنديش مانع واى حاجه او اى طبخه حد محتاجها انا تحت امر الجميع
مع تحياتى شـــــــــــــــــــــيف thefox
| |
|